10 Ağustos 2015 Pazartesi

Sanayağlı Poğaça



























Sanayağlı Poğaça

Malzemeler
1 paket Sanayağ eritilip soğutulmuş
2 yumurta birinin sarısı dışına
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (yaklaşık 5- 5.5 su bardağı kadar )

İçi için istediğiniz herhangi bir iç malzeme

Arkadaşlar bir kaçgündür sizleri ihmal ettim, farkındayım. Malum yaz, sıcaktan insanın hiç birşey yapası gelmiyor. Bir de gezmeler eklenince bilgisayarın başına oturmaya fırsat kalmıyor. Ama kendimi sizlere affettiririm inşallah.

Sanayağ hamurişini eritip soğutalım. İçine yumurtaları, yoğurdu, yağı, sirkeyi ve tuzu koyup iyice çırpalım. Unu azar azar ekleyelim, kabartma tozunu katıp yoğurmaya başlayalım.Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğuralım. Çok bereketli bir hamur, büyük fırın tepsisine tam geliyor. Hamurdan normal poğaça yapar gibi parçalar koparıp, içine istediğiniz bir malzemeyi koyun ve ağzını kapatarak, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Üstlerine yumurta sarısı sürüp, isterseniz susam veya çörek otu serperek, 175 derece önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. 



0 yorum:

Yorum Gönder