20 Haziran 2015 Cumartesi

Kupta Kemalpaşalı Muhallebi



























Kupta Kemalpaşalı Muhallebi

Malzemeler:
1 paket Kemalpaşa Tatlısı
1 litre süt
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya ( ben damla sakızlı kullandım )

Tatlımıza ilkönce Kemalpaşa tatlısını hazırlamakla başlayalım. Kemalpaşa tatlısını paketin üstündeki tarife göre hazırlayıp, soğumaya bırakalım. 

Muhallebiyi yapmak için önce sütü tencereye alalım. İçine şekeri, nişastayı ve unu koyalım çırpıcı yardımıyla çırpalım ve pişirmeye başlayalım. Bir yandan pişerken bir yandan çırpmaya devam edelim. Üzeri göz göz olunca kapatalım, kıvamını almıştır artık. İçine vanilya ekleyip son bir kez karıştırıp vanilyayı yedirelim. Vanilyayı en son katmamızın sebebi, kokusunu daha çok vermesi için. Eğer önce katsaydık kokusunu vermeyecekti.

Tatlıyı servis edeceğimiz kupların içine soğuyan Kemalpaşa tatlılarından birkaç tane parçalamadan koyalım. tatlıların üzerine bir kepçe yardımıyla muhallebiden paylaştıralım. Muhallebi biraz soğuyunca üstlerine birer tane tatlıdan koyup süsleyelim. Sonrada tatlı yiyip, tatlı konuşalım.


Hayat çatlak bardaktaki suya benzer
İçsende tükenir, içmesende
Bu yüzden hayattan tat almaya bak,
Çünkü yaşasanda bitecek, yaşamasanda.

                                    Neyzen Tevfik






0 yorum:

Yorum Gönder