22 Mayıs 2016 Pazar

Et Yahni


Et Yahni

Malzemeler:
1 kg kemikli oğlak veya kuzu eti
1 adet büyükçe soğan
4 adet patates
2 yemek kaşığı salça
Zeytinyağ
Tuz, karabiber

Etleri güzelce yıkayalım önce. Tencereye etleri koyalım,suyunu çekene kadar çevirelim. Bir çay bardağı kadar zeytinyağ ekleyelim, tuzunu ekelim. Etin kokusu kalmasın diye yağın içinde güzelce kavuralım. İçine önce doğranmış soğanı katıp etle biraz çevirelim. Salçasını ekleyip karıştıralım. Üzerine çıkacak kadar su ekleyip tencerenin kapağını kapatalım. Ben düdüklü tencerede pişiriyorum. Etler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Patateslerin kabuklarını soyup uzun uzun doğrayalım. Etler yumuşayınca, etlerin içine ekleyip patatesler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Yerken üstüne karabiber ekebilirsiniz veya pişerken içine azıcık katarsanız güzel bir aroma verir.

Yanında güzel bir pilav ve salata ile şahane bir yemek olacaktır. 


0 yorum:

Yorum Gönder