1 Mayıs 2016 Pazar

Kuru Üzümlü Biscotti






























Kuru Üzümlü Biscotti

Malzemeler:
3 yumurta
1.5 su bardağı şeker
1/2 su bardağı sıvıyağ
4 yemek kaşık tereyağ
1/2 su bardağı yoğurt
1 limon kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı kuru üzüm
4 su bardağı un

Biscotti ünlü bir İtalyan bisküvisi.. Bu bisküviyi ünlü eden kıtır kıtır olması ve uzun süre bayatlamaması. Tabi bizim gibi kalabalık bir aileyseniz, bayatlamasına fırsat kalmayacaktır zaten. Bisküvi hamurunu önce somun halinde pişireceğiz, sonra dilimleyip tekrar pişireceğiz. Uzun süre dayanmasının sebebi de iki kere pişmesi. Sonra da cam kavanoza koyup saklayacağız. Hadi bakalım yapalım.

Önce yumurtaları kırıp, mikserle çırpalım. Şekeri, yoğurdu, yağları ekleyip karıştıralım. Orijinal tarifinde yoğurt yoktu, ama ben biraz yumuşak olsun diye kattım. Daha sonra unu, kabartma tozunu, limon kabuğunu, kuru üzümü ekleyip kaşıkla karıştıralım. Hamuru tepsiye koyduğumuz zaman yayılmaması gerekiyor, bunun için katı bir hamur oluncaya kadar un eklememiz gerekiyor.

Hamurumuz hazırlanınca ikiye bölüp, yağlı kağıt serilmiş  tepsiye yandaki şekilde görüldüğü gibi uzunlamasına yayıp, elimizle üstüne bastırıp yassılaştıralım.

Biscotti sıcak fırını seviyor. Onun için fırını önceden 175 derece ısıtacağız. Isınan fırında biscottiyi 25 - 30 dk kadar pişiriyoruz. Bu süre sonunda fırını açmadan fırının içinde soğutalım. Ilıyınca çıkartıp birer parmak kalınlığında kesip dilimleyelim. Tekrar fırın tepsisine dilimlediğimiz kısımlar yukarı gelecek şekilde dizip, sıcak fırının içinde 10 dk pişirelim. Fırının kapağını açmadan soğutalım.

Tamamen soğuyan biscottileri kapalı bir cam kavanoza koyup uzun süre saklayabilirsiniz. Çayla, kahveyle, sütle çok güzel gidiyor. İçindekileri çeşitlendirebilirsiniz. Çeşitli kuru meyveler, damla çikolata, badem, fındık, ceviz katabilirsiniz. Denemeye devam.





0 yorum:

Yorum Gönder