26 Mayıs 2016 Perşembe

İç Bakla Yoğurtlaması






























İç Bakla Yoğurtlaması

Yarım kg iç bakla
1 kase süzme yoğurt
2-3 diş sarımsak
Tuz, dereotu

Baharın güzel nimetlerinden biridir bakla. Bazıları sevmez biliyorum. Yemeğini sevmeseniz bile salatasını veya yoğurtlamasını denemenizi tavsiye ederim. Bugün yoğurtlamasını yapalım. Çok basit bir tarif. 

Baklayı güzelce yıkayıp, az tuzlu suyla yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz. Haşlandıktan sonra süzgeçe alıp, soğuk sudan geçiriyoruz. Süzme yoğurdu suyla biraz açıyoruz, içine tuz ve dövülmüş sarımsak ekliyoruz. Baklayla yoğurdu karıştırıp servis tabağına alıyoruz. Dilerseniz dereotu ile süsleyip servis edebilirsiniz.

Deneyenlere afiyet olsun efendim.


0 yorum:

Yorum Gönder