2 Haziran 2016 Perşembe

Kıbrıs Köftesi






























Kıbrıs Köftesi

Malzemeler:
250 gr kıyma
3 adet patates
1 adet soğan
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı galeta unu
1 yumurta
1 tutam maydanoz
Tuz, karabiber, kimyon
Zeytinyağ

Merhaba blogcanlarım. Bugün sizlerle paylaşacağım köfte tarifi az malzemeli, ama bereketli bir tarif. Eminim bir çoğunuz biliyorsunuzdur ama, bilmeyenler de öğrensinler isterim. Malum ramazana az kaldı gündüzden hazırlayıp, akşamüstü iftara yakın kızartarak, yanına da salatayla güzel bir iftar yemeği yapabilirsiniz. Hem sıcak, hem soğuk olarak tüketilebilen bir köfte yapacağız. 

Önce patatesleri soyalım. Rendenin ince tarafı ile rendeleyelim ve suyunu sıkalım.Patateslerin içine soğanı rendeleyelim. Kıymayı, yumurtayı, rendelenmiş sarımsağı, galeta ununu, ince ince kıyılmış maydanozu, tuzu, karabiberi ve kimyonu ekleyip elimizle iyice yoğuralım. Buzdolabında en az yarım saat dinlendirelim. Dinlenen kıymayı elimizle çok büyük olmayacak şekilde oval şekiller verelim. Tavaya  yağı koyalım, yağ kızınca içine köfteleri dizelim. Çatalla köftelerin üstünde delikler açalım. Kıymanın içinde patates olduğundan köftenin içinin kızarırken çiğ kalmaması için, delikler açarsak daha güzel pişer. Köfteleri orta harlı ateşte önlü arkalı pişirelim ve servis tabağına alalım.

İşte bu kadar. Kıymanız azsa bu şekilde, az kıymayla çok köfte yapabilirsiniz. İçinde patates olması da ayrı bir güzel zaten. 

0 yorum:

Yorum Gönder