25 Haziran 2016 Cumartesi

Kıymalı Lazanya






























Malzemeler:
1 paket lazanya

Kıymalı Harç İçin:
250- 300 gr kıyma
1 orta boy soğan
4 adet yeşil biber
4 adet domates
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
Zeytinyağ, tuz, karabiber

Beşamel Sos İçin:
1 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı un
1 litre süt
Tuz, karabiber

Üzeri İçin:
Kaşar peyniri

Lazanya içine katılan malzemeler dolayısıyla çok bereketli ve doyurucu bir yemek. Üstelikte çok kolay. Dikkat edilmesi gereken bir kaç şey var sadece. Birincisi bazı lazanya türleri haşlanmadan yapılabiliyor. Ben onlardan hiç denemedim daha. Benim aldığım markada yumuşak olması için biraz haşlanması gerektiği yazıyordu.

İkincisi hazırlayacağımız beşamel sosun ince kıvamda olması gerekiyor.

Üçüncüsü ise ; hazırlayacağımız bütün iç malzemelerin sıcak olarak kullanılması gerekiyor.

İlk önce kıymalı harcı hazırlayalım. Tavaya normal yemek yapacakmış gibi zeytinyağ koyalım. Soğanı ve biberleri yemeklik doğrayıp, ısınan yağ ile birlikte soteleyelim. Pembeleşince içine kıymayı ekleyelim. Tuzunu,karabiberini katıp rengi dönünceye kadar kavuralım. Kavrulan kıymanın içine bir yemek kaşığı salça ve bir su bardağı sıcak su koyup kapağını kapatıp, 10 dk kadar pişirelim. Eğer sulu kalırsa suyunu çektirelim. 

Bu arada beşamel sosu hazırlayalım. Tencereye bir yemek kaşığı tereyağ koyalım. Yağ eriyince 3 yemek kaşığı un ekleyip kavuralım. Sütü azar azar ekleyerek, çırpma teli ile karıştıra karıştıra kaynatalım. İçine tuzunu ve karabiberini ekleyelim. Kıvama gelince ocaktan alalım.

Lazanyayı paketin üstündeki tarife göre haşlanacaksa haşlayalım. 

Dikdörtgen bir fırın tepsisine önce beşamel sostan bir kepçe döküp tepsinin her yerine yayalım. Üzerine lazanya yapraklarını boşluk kalmayacak şekilde yerleştirelim. Lazanyaların üstüne bir sıra kıymalı harç dökelim, kaşıkla yayalım. Onun üstüne beşamel sos döküp kıymalı harcın üstüne kaşıkla yaydıralım. Bu şekilde lazanya - kıymalı harç- beşamel sos olmak üzere hepsini tepsiye döşeyelim. En üstüne kaşar peyniri rendesi serpiştirelim. 

Fırın tepsisinin üzerini alüminyum folyo ile kapatıp, 200 derece ısıtılmış fırında 20 dk pişirelim. Bu sürenin sonunda üstünü açıp, peynirler kızarıncaya kadar pişirelim.

Lazanya fırının içinde 5 dk kadar dinlensin. Bir sürü işlem yaptık, yoruldu çünkü. Sonrada dilimleyerek servis edelim. 







0 yorum:

Yorum Gönder