19 Haziran 2016 Pazar

Parmak Kebabı






























Parmak Kebabı

Malzemeler:
3 adet patates
3 adet patlıcan
3 adet biber

250 gr kıyma
1 adet soğan
1 adet biber
3 adet domates
Zeytinyağ
Salça, tuz, karabiber
Merhaba canlarım. Bugünlerde yine kayıptım. Birtakım işlerim var. Sizinle sonra paylaşacağım.

Bugün sizinle iftara, akşam yemeğine yakışır çok basit bir yemek paylaşmak istiyorum. 

Parmak kebabı, yanında pilav ve cacık olay bitmiştir.

Patates,biber ve patlıcanları uzun uzun parmak şeklinde doğrayıp kızartalım. Fırın kabının kenarlarına doğru yanda görüldüğü şekilde dizelim. 

Tavaya zeytinyağ koyalım, ısınınca içine yemeklik doğranmış soğanı koyup sarartalım ve kıymayı ekleyelim. Kıymayı fazla kavurmadan, içine bir adet biber ve domates doğrayıp ekleyelim. Tuzunu ve karabiberini katalım, hepsini karıştıralım. Çok pişirmeyelim. Hazırladığımız harcı malzemelerin ortasına dökelim. Salçalı su hazırlayıp üzerine dökelim. Salçalı su malzemelerin üstüne çıkar çıkmaz olsa yeterli olacaktır. Üstünü domates dilimleriyle süsleyip, 200 derece fırında 30 dk kadar pişirelim.

































0 yorum:

Yorum Gönder