13 Haziran 2016 Pazartesi

Bir Hamurla Üç Tarif

























Pratik Pizza

Malzemeler :
1 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvıyağ (zeytinyağ veya ayçiçek yağı )
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tane yaşmaya
Aldığı kadar un

Merhaba arkadaşlar. Bugün sizlerle bir hamurla üç çeşit hamur işi yapacağız. Hamur bildiğimiz mayalı hamur. Benim sık sık yaptığım ve beni utandırmayan bir hamur tarifi. Bu hamur tarifiyle ister tatlı, ister tuzlu tarifler hazırlayabilirsiniz. Tamamen sizin tercihinize kalmış siz nasıl isterseniz. 








İlk önce hamuru hazırlayalım.Mayayı ılık suyun içinde elimizle eritelim. Hamuru yoğuracağımız kabın içine yumurtayı ve sıvı malzemeleri koyalım. Şekeri, tuzu ekleyelim. Unu yavaş yavaş ekleyerek elimize yapışmayacak şekilde bir hamur yapalım. Hamuru iyi yoğurursak sonuç daha güzel olacaktır. Hamurun üstünü bir kapakla kapatıp ılık bir yerde bir saat kadar mayalandıralım. 

Hamur mayalandıktan sonra dörde bölelim. İki tanesini merdane ile açıp fırın kağıdı serilmiş tepsiye yerleştirelim. Üstüne ketçap sürelim. Evde ne varsa sucuk, sosis dilimleyip yerleştirelim, domates, biberle çeşitlendirelim ve 180 derece fırında pişirelim. Pişmesine yakın kaşar peyniri rendesi ekleyip eriyinceye kadar pişirelim.

Şimdi ikinci tarifimize geçelim. Ayırdığımız hamurun birini tezgahta dikdörtgen şeklinde bir cm eninde açalım, ortadan ikiye bölelim. Her parçanın üstüne evinizde buluna herhangi bir reçelden sürüp, rulo yapalım. Bir ucundan başlayarak halka şeklinde saralım ve tepsiye yerleştirelim. 180 derece fırında pişirelim. Fırından çıkınca soğutalım. Üstüne pudra şekeri serpip servis edelim.






Şimdi de üçüncü tarife geçelim. Aynı reçelli, hamur gibi merdaneyle  açalım. Üzerine nutella sürüp rulo yapalım ve halka şeklinde saralım. 180 derece fırında pişirelim.


Gördünüzmü bir hamurla, üç çeşit tarif hazırladık. Misafirleriniz gelince sizin için çok pratik olacaktır.  İçindeki malzemeleri çeşitlendirmek sizin elinizde. İsterseniz güzel bir poğaça, isterseniz, pizza, isterseniz tatlı pastacıklar. Siz nasıl severseniz.

0 yorum:

Yorum Gönder