22 Şubat 2016 Pazartesi

Arnavut Ciğeri






























Arnavut Ciğeri

Malzemeler:
1 kg dana ciğer
Tuz, karabiber, kimyon
Kırmızı pul biber, un
Sirke

Garnitür için:
Soğan , sumak, maydanoz
Patates

Kızartmak için:
Zeytinyağ

Arnavut ciğeri biraz ağır bir yemek olmasından dolayı çok sık pişmese de bizim severek yediğimiz yemeklerden biridir. 

Ciğeri güvendiğiniz bir kasaptan alın. Zarını temizletin veya kendiniz temizleyin. Küp küp doğrayın, bir süzgeçe koyun fazla ezmeden yıkayın. Kokmaması için size küçük bir sır vereceğim. Ciğerlerin üzerine biraz sirke gezdirin ve harmanlayın. Beş dakika kadar dursun ve durulayın. Suyu iyice süzülünce tuzlayın. Geniş bir kabın içine un, tuz, karabiber, kimyon ve pul biber koyup harmanlayın, ciğerleri içine atın ve hepsini karıştırın. Patatesleri soyup küp küp doğrayalım. Derin bir tavaya üç parmak kadar yağ koyalım, iyice kızınca önce patatesleri kızartalım. Ciğerlerin ununu elimizle silkerek kızgın yağın içine atalım, iki dakika kadar pişirelim. Yağ kızgın olduğu için çabuk pişecektir. Uzun süre pişirirsek kururlar. Ya da şöyle diyelim, ciğerler pişince yağın üstüne çıkmaya başlayacaktır. O zaman pişmiş demektir. 

Soğanları ortadan keselim, yarım ay şeklinde ince ince doğrayalım. Burada da size küçük bir sır vermek istiyorum. Soğanları doğradıktan sonra su dolu bir kabın içinde bir saat kadar bekletirsek acısı çıkacaktır. Bu işlemi daha önce yapıp ciğerler pişinceye kadar suda bekletebilirsiniz. Böylece zamandan da tasarruf edebilirsiniz. Soğanları sudan çıkınca avucumuzda sıkıp, fazla suyunu sıkalım. üstüne tuz ekerek elimizle ovalım. Sumak ve ince kıyılmış maydanozla karıştırıp, servise hazır edelim.  

0 yorum:

Yorum Gönder