25 Şubat 2016 Perşembe

Ispanaklı Kol Böreği






























Ispanaklı Kol Böreği

Malzemeler:
5 adet yufka
Yarım kg ıspanak
Yarım kg lor peyniri veya beyaz peynir
3 adet soğan
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
1.5 su bardağı süt
1.5 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt

Ispanaklar tüm güzelliğiyle ve tazeliğiyle tezgahlarda boy gösterirken, güzel bir börek yapmazsak ayıp olur değil mi ? 

Ispanakları güzelce yıkayıp, suyunun iyice kurumasını sağlıyoruz. Ispanakları ince ince kıyıyoruz. Soğanları küçük küçük doğrayıp ıspanakların içine katıyoruz. Peyniri, tuzu, karabiberi ve pul biberi ekleyip karıştırıyoruz. Böylece iç harcını hazırlanmış oluyoruz.



Süt, sıvıyağ ve yoğurdu bir kabın içinde karıştıralım. Yufkaları ortadan ikiye bölelim. Her yarım dairenin üstüne hazırladığımız sostan  iki kaşık kadar dökerek kaşık yardımıyla sosu yufkanın her yerine dağıtalım. Ispanaklı harçtan yufkanın uzun kenarına koyalım ve harç koyduğumuz taraftan başlayarak çok sıkı olmayacak şekilde rulo yapalım. Fırın tepsisini yağlayalım. Hazırladığımız ruloyu tepsinin kenarından başlayarak düz şekilde yerleştirelim. Bütün yufkaları bu şekilde hazırlayarak, yandaki şekilde görüldüğü gibi bitirelim. En son üzerine kalan sosumuzdan her yerine gelecek şekilde gezdirelim. Bu  şekilde bir saat kadar bekletelim. Sosunu iyice çeksin. 175 derece fırında üstü kızarıncaya kadar pişirelim. Soğuyunca dilimleyerek servis edelim.

0 yorum:

Yorum Gönder