10 Şubat 2016 Çarşamba

Hamsi Tava





























Hamsi Tava

Malzemeler:
1 kg hamsi
Mısır unu
Tuz
Zeytinyağ

Karadenizin güzel balığı hamsiyi kim sevmez ki. Bazı hanımlar kokusundan dolayı evde balık kızartmayı sevmiyor. Ya dışarda yiyor, ya da hazır pişmiş tercih ediyorlar. Ama benim gibi kokusundan rahatsız olmayanlar evde rahat rahat pişirebilirler ve sıcak sıcak ta yerler. Balığı hangi tür olursa olsun kızartırken tavanın içine bir parça ekmek veya maydanoz atarsanız kokusunu hafifletecektir. 

Hamsilerin başlarını alıp içlerini boşaltarak temizleyelim.Ben kılçıklarını temizlemiyorum. Zaten bir lokmacık bir şey. Bütün balıkları temizledikten sonra güzelce yıkayalım, bir süzgeçe koyalım. Suyu iyice süzülsün. Sonra balıkları tuzlayalım.  Tavaya 3-4 yemek kaşığı yağ koyalım. Balıkları da bir yandan unlamaya başlayalım. Yağ kızınca balıkları birbirinin yanına bitişik olarak, kuyrukları tavanın içine gelecek şekilde sıralayalım. Bu şekilde bütün tavayı dolduralım ve kızartmaya başlayalım. 5 -6 dk kadar kızartalım. Çok pişirmeyelim kurumasın. Bir tarafı pişince tavanın kapağı yardımıyla veya kapak yoksa düz bir tabak yardımıyla diğer tarafını çevirip kızartalım. Eğer bu şekilde pişirirseniz çok fazla kokmayacaktır.

Yanında da güzel bir marul salatası güzel olur değil mi ?


0 yorum:

Yorum Gönder