22 Nisan 2016 Cuma

Alipaşa Pilavı






























ALİPAŞA PİLAVI

Pilavı İçin:

1.5 su bardağı pirinç
3 su bardağı su ( içinde etsuyu veya tavuk suyu olursa güzel olur.)
3 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
Tuz

Köftesi için:
Yarım kg dana kıyma
1 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı galeta unu veya bayat ekmek içi
1 tatlı kaşığı tuz
Karabiber, kimyon

Sosu için:
3 adet domates rendesi
1 diş sarımsak
1 tutam maydanoz
Tuz

Merhaba arkadaşlar. Epeydir sizlerle bir şey paylaşamadım. O yüzden kendimi affettirmek için, sizleri güzel bir pilavla karşılamak istedim. Aslında köfteli pilav mı, yoksa pilavlı köfte mi bilmiyorum. İsterseniz tarife geçelim.

Önce pirinci ıslatalım. Pirincin üstüne çıkıncaya kadar sıcak su koyup, tuz atalım. Yarım saat kadar bekleyecek.

Pirinç ıslanırken, köftemizi yoğuralım. Kıymayı bir kaba alalım. Soğanı rendeleyelim. Tuzunu, karabiberini, kimyonu ve galeta ununu ekleyip iyice yoğuralım. Kıymayı dinlenmesi için buzdolabına koyalım.

Köfte dinlenirken pilavı pişirelim, çünkü demlenmesi gerekiyor. Pirinci nişastası gidinceye kadar iyice yıkayalım. Tencereye yağı koyup eritelim. Yağ eriyince içine pirinci atıp kavuralım. Suyunu ve tuzunu ayarlayıp, suyunu çekinceye kadar pişirelim.Demlenmeye bırakalım.

Şimdi de köftesini pişirelim artık. Köfteleri küçük küçük misketler yapıp, kızgın yağda kızartalım. Bütün köfteler bitince, kalan yağın içinde (yağ fazlaysa birazını alın ) domates rendesini, rendelenmiş sarımsağı , doğranmış maydanozu, içine tuz atarak pişirelim. Sos suyunu çekmeye başlayınca köfteleri sosun içine atıp ikisini bir iki dakika daha pişirelim.

Pilavı bir kaba koyalım ve kaşıkla bastırarak iyice yerleştirelim. Servis yapacağamız  tabağa, pilavı ters kapatarak kapatalım. Etrafına ve üstüne köfteler yerleştirerek süsleyip servis edelim.



0 yorum:

Yorum Gönder