4 Nisan 2016 Pazartesi

Cevizli Kadayıf Tatlısı






























KADAYIF TATLISI

Malzemeler:
300 gr tel kadayıf
100 gr margarin veya tereyağ
Ceviz

Şerbeti İçin:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Yarım limon

Bir kaç gündür sizlerle birşeyler paylaşamadım şekerler. Bahar yorgunluğumu desem, akşamları işler bitmeyip te kendime vakit kalmıyor mu desem bilmiyorum. Üstümde bir keyifsizlik, bir memnuniyetsizlik, bir karamsarlık, bir bıkkınlık var bugünlerde. Hiç bir şey yapmak, gelmiyor içimden.Ülkemizin durumu zaten bildiğiniz gibi. Acı haberler almadan gün geçmiyor. Allahım hepimizin yardımcısı olsun. 

Bugün sizlerle güzel bir tatlı tarifi paylaşırsam, kendimi size affettirebilirim belki.

Tatlının şerbetini hazırlayalım önce. Şeker ve suyu bir tencereye koyalım. Su kaynayıncaya kadar kaşıkla karıştıralım. Su kaynamaya başlayınca altını kısalım ve 10 dk kaynatalım. İçine yarım limon suyunu sıkıp 3 dk daha kaynatalım ve ocaktan alalım. Soğumaya bırakalım.

Katı yağı eritelim. Kadayıfları bir tepsiye alalım. Yağı üstüne dökelim. Kadayıfları elimizle didikleyerek hem küçültelim, hem yağı yedirelim. Yağın kadayıfların her yerine değmesi gerek. Daha sonra kadayıftan parçalar alıp küçük bir kasenin tabanına bastıralım, üstüne dövülmüş ceviz koyalım ve tekrar üstüne kadayıf koyup elimizle iyice bastıralım. Yağlanmış tepsiye top top yaptığımız kadayıfları ters çevirerek, yuvarlak kısmı yukarıda kalacak şekilde dizelim. Kadayıfların hepsini bu şekilde hazırlayıp bitirelim. 175 derece ısınmış fırında kadayıfların üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. 

Kadayıfların ilk sıcaklığı geçince soğumuş şerbeti topların üstünden dökerek şerbetleyelim. Tatlımız şerbetini çekince servis edelim.



0 yorum:

Yorum Gönder