24 Nisan 2016 Pazar

Soslu Levrek Balığı






























Soslu Levrek Balığı Kızartması

Malzemeler:
1 kg levrek balığı
Kızartmak için sıvıyağ

Sosu için:
4-5 diş dövülmüş sarımsak
Yarım limon suyu
Yarım çay bardağı su
Tuz

Balığın beslenme hayatımızdaki önemi kuşkusuz çok büyük. Ben haftada en az bir kere yenilmesi taraftarıyım. O kadar çok balık çeşidi var ki, denizde yetişeni ayrı, tatlı suda yetişeni ayrı, havuzda yetişeni ayrı. Ama benim tercihim hep deniz balığından yanadır. Bir çok pişirme tekniği var biliyorsunuz. Bugün sizlerle soslu kızartmasını yapalım.

Balıkların pullarını temizleyelim veya temizletelim. Güzelce yıkayıp tuzlayalım. Tavaya çok yağ koymayalım, az yağda balıkların hepsini kızartalım. Servis tabağına alalım. tavada kalan yağın içine dövülmüş sarımsakları atalım, azıcık kavuralım. Üzerine su, limon suyu ve tuzu ekleyip bir iki taşım kaynatalım. İsterseniz sosun hepsini balıkların üstüne dökerek servis edebilirsiniz. İsterseniz sosu ayrı bir kaba koyup, dileyen kendi tabağına dökebilir. Siz nasıl arzu ederseniz. Yanında da bol yeşillikli bir marul salatası, akşam yemeği tamamdır.

Levrek balığının içeriğinde vücudumuzun savunma mekanızmasını destekleyen A ve D vitamini bol miktarda bulunuyormuş. Bu yüzden yemek lazım diye düşünüyorum.



0 yorum:

Yorum Gönder