10 Nisan 2016 Pazar

Pirinçli Pazı Kavurması






























Pirinçli Pazı Kavurması

Malzemeler:
2 bağ pazı
1 adet soğan
1 kahve fincanı pirinç
1 yemek kaşığı salça
1-2 adet kuru biber
Zeytinyağ

Hafif, nefis bir bahar yemeği yapalım bugün.Havalar yavaş yavaş ısınmaya başladı buralarda. Ağır kış yemeklerinin yerini artık biraz daha hafif yemekler almaya başladı. Pazı kavurması da bunlardan biri. Bir de yanında yoğurt oldumu, işlem tamamdır.

Pazıları güzelce yıkıyoruz. Çok ince olmayacak şekilde bıçakla doğruyoruz. Tenceye zeytinyağ koyuyoruz. Soğanı yemeklik doğrayıp, yağla beraber soteliyoruz. İçine pazıları ve parçalanmış biberleri atıyoruz. Tuzunu ekleyip yumuşayıncaya kadar kavuruyoruz. Pazılar yumuşayınca içine pirinçleri atıyoruz ve biraz pişiriyoruz. Pazıların üzerine geçecek kadar su ekleyip, suyunu çekene kadar pişiriyoruz.

Bende küçük bir tavsiye, biberler azıcık acılı olursa daha da güzel olur. ben taze soğanla pişirmiştim, siz de isterseniz pişirebilirsiniz.



0 yorum:

Yorum Gönder