11 Nisan 2016 Pazartesi

Kadınbudu Köfte






























Kadınbudu Köfte

Malzemeler:
Yarım kg dana kıyma
1 adet soğan
Yarım demet maydanoz
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı pirinç
Tuz, karabiber, kimyon
2 yemek kaşığı un
Sıvıyağ

Dışını kaplamak için:
2 adet yumurta
Un
Bugün sizlerle hem sıcak, hem soğuk tüketilebilecek bir köfte tarifi paylaşmak istiyorum. Hem de çok bereketli.

Köftemiz azıcık zahmetli. Ama severek yapacağınızı biliyorum.

Pirinci haşlayıp soğumaya bırakalım. Kıymanın yarısını ayıralım. Yarısını bir kaşık yağ ile birlikte kavurmaya başlayalım. Biraz rengi dönünce içine yemeklik doğranmış soğanı ekleyip kıymayla beraber kavuralım.Biraz soğutalım.

Yoğurma kabına kıymaları, yumurtayı, pirinci, maydanozu, tuzu, karabiberi, kimyonu ve unu katıp iyice yoğuralım. Buzdolabına koyalım, bir saat kadar dinlensin.

Köfteden orta boy bir limon büyüklüğünde parçalar alıp elimizle yassıltarak oval biçim verelim. Bu şekilde hazırladığımız köfteleri önce çırpılmış yumurtaya, sonra da una batırarak kızgın yağda kızartalım. Bazı hanımlar önce una, sonra yumurtaya, sonra da galeta ununa batırarak kızartıyorlar. Siz nasıl isterseniz yapabilirsiniz. Tamamen sizin tercihinize bağlı.

Köftenin yanında patates, havuç, biber, domates kızartarak tabağınızı çeşitlendirebilirsiniz.

















0 yorum:

Yorum Gönder