1 Mart 2016 Salı

Bayatlamayan Mini Poğaçalar

























Bayatlamayan Mini Poğaçalar

Malzemeler:
2 yumurta ( birinin sarısı üstüne )
125 gr margarin (eritilip ılımış olacak )
1 su bardağı yoğurt
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı sirke
4- 4.5 bardak un

İç harcı : İstediğiniz bir harç. ( Peynirli, patatesli vs.)

Bir çok poğaça çeşidi var biliyorsunuz. Mayalısı, mayasızı, otlusu, peynirlisi, patateslisi. Ben size çayın yanında çok güzel giden, üstelik hemen bayatlamayan bir poğaça tarifi vermek istiyorum.

Hamuru hazırlama şeklini az çok biliyorsunuz artık. Hamur yoğurma kabına önce sıvı malzemeleri yani, yağları, yoğurdu, sirkeyi ve yumurtayı koyup elimizle iyice karıştırıyoruz. Sonra unu, tuzu ve kabartma tozunu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında, elimize yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.

Hamurun üstünü kapatıp, yarım saat dinlendiriyoruz. Dinlenen hamuru unlamış olduğumuz tezgahta merdane yardımıyla açıp, su bardağının ağzıyla yuvarlaklar kesiyoruz. Kestiğimiz hamurların içine iç harcını koyup, yarım ay şeklinde kapatıyoruz ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz. 

Bu hamurla yine tezgahta merdaneyle açarak mini rulo poğaçalar yapabilirsiniz.




Bu şekilde hazırladığımız poğaçaların üzerine ayırdığımız yumurta sarısını bir fırça yardımı ile sürüyoruz. Bu aşamada isterseniz susam veya çörekotu dökebilirsiniz. 175 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

Bu poğaçayı kıyır kıyır yapan şey yağının eritilmiş olması ve içinde sirke olması. Sirke pişerken veya yerken kokar diye düşünmeyin. Yerken farkına bile varmayacaksınız.

Afiyet olsun efendim.........




























0 yorum:

Yorum Gönder