16 Mart 2016 Çarşamba

Çikolata Soslu Kek (II)






























Çikolata Soslu Kek ( II )

Malzemeler:
4 adet yumurta
1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
2.5 - 3 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 paket bitter veya sütlü çikolata
Hindistan cevizi

Haftasonu oğlanların kahvaltısına hazırladığım bu muhteşem kekle karşınızdayım bugün. Sabahleyin onlar daha uykudayken hazırladım ve kalkınca mutfaktaki nefis kokunun kaynağını görünce sevindiler tabi. Kekimiz klasik kek. Önce bir kaba yumurtaları kıralım, mikserle köpürünceye kadar çırpalım. İçine şekeri ekleyip tekrar çırpalım.Sütünü, sıvıyağı koyup hepsini karıştıralım. Unu ilk önce 2.5 su bardağı katın, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyin hepsini iyice karıştırın. Un miktarınız kafi gelmezse biraz daha ilave edebilirsiniz. Kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına döküp önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişiriyoruz. Pişip pişmediğini kürdan testi yaparak anlayabilirsiniz. Kürdanı batırdığınızda temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.

Çikolataları benmari usulu eritiyoruz. Neydi benmari usulü. Bir kapta su kaynatıyoruz. Çikolataları cam bir kaba koyuyoruz ve kaynamakta olan kabın üstüne oturtuyoruz. Çikolataların içine su kaçırmamaya dikkat ediyoruz. Çikolatalar eriyinceye kadar bekliyoruz. Kekimiz pişmişti, eriyen çikolataları kekin üstüne gezdiriyoruz ve hindistan cevizi ile süsleyip servis ediyoruz. 

0 yorum:

Yorum Gönder