11 Mart 2016 Cuma

Kuru Ekşilemesi






























Kuru Ekşilemesi

1 dizi kuru patlıcan
1 dizi biber
1 adet soğan
3-4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1 kase domates püresi
Yarım limon suyu
Tuz
Zeytinyağ

Yazın kuruttuğumuz kışlıkları bitirmedik değil mi hanımlar. Bugün onlarla güzel bir yemek yapalım. Et yemeklerinin yanında, güzel bir makarnanın yanında inanın çok güzel gidecektir. 

Yemeğimize ilk önce kuru biberle patlıcanları haşlayarak başlayalım.Yumuşayınca süzelim, soğumaya bırakalım. Tencereye sıvıyağ koyalım, içine yemeklik doğranmış soğanları ve sarımsakları ekleyip kavuralım. Sararınca salçayı, domates püresini ve tuzunu ekleyip hepsini güzelce kavuralım. Haşladığımız kuruları içine atalım, limon suyunu ve yarım çay bardağı kadar da su ekleyip, hepsini özleşinceye kadar pişirelim. Sonra da suyuna bana bana yiyelim.


0 yorum:

Yorum Gönder