27 Kasım 2014 Perşembe

İki Renkli Kek



mutfağımdaki fısıltılar












Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 su bardağı elenmiş un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao.


Bütün malzemelerimiz oda ısısında olmalı. Önce yumurtaları mikserle beyazlaşıncaya kadar iyice çırpıyoruz. Sonra sırasıyla şeker, süt ve sıvı yağı ekleyerek çırpıyoruz. Elde ettiğimiz sıvı karışımın içine kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyerek, unumuzu kontrollü bir şekilde tahta bir kaşıkla ekleyerek kek hamurunu hazırlıyoruz. Hamurdan yarım su bardağı kadarını ayırıp içine kakao ekleyerek kakaolu hamuru hazırlıyoruz. Yağlanmış kek kalıbının içine önce hazırladığımız kek hamurunu döküyoruz, daha sonra kakaolu kek hamurunu üstünden gezdirerek döküyoruz ve bir çatal yardımıyla kakaolu kek hamurunu beyaz hamurun içine üstten batırarak iki hamurun birbirine karışmasını sağlıyoruz. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişiriyoruz. Piştikten sonra kalıbından çıkartıp servis tabağına alıyoruz. Yanında sıcacık bir fincan çayla iyi gider sanırım. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.