Sarı Ot Kavurması
Malzemeler;
1 bağ sarı ot
1 adet soğan
Yumurta
Zeytinyağ, tuz, kırmızı pul biber
1 adet kurutulmuş biber
Muğla' mızın güzel otlarından, baharın nimetlerinden biride sarı ot. Sanırım saplarının renginin sarı olmasından dolayı adını sarı ot demişler. Ayrıca haşlarken suyuda sarı renk alıyor. Tüylü ve lifli bir ot. Romatizmaya iyi geldiği söyleniyor.
Pazardan aldığımız otu, kumu temizleninceye kadar iyice yıkayalım. Otları tencereye sığacak şeklide ikiye üçe bölelim. Üzerine çıkacak kadar sıcak su koyup yumuşayıncaya kadar haşlayalım. Haşlanan otları süzgüye alalım ve soğutalım. Soğuduktan sonra suyunu elimizle sıkalım, küçük küçük doğrayalım. Öte yandan tavaya zeytinyağ koyalım, kızınca içine yemeklik doğranmış soğanı katalım ve pembeleşinceye kadar kavuralım. Kavrulan soğanların içine otu ekleyelim, tuzunu ve pul biberi ekleyelim ( acı olursa güzel olur ) 10- 15 dk kadar kavuralım. Üstüne yumurta kırıp karıştıralım, yumurtalar pişince yemeğimiz hazırdır. İsterseniz yumurta kırmadan, soğuduktan sonra üstüne sarımsaklı yoğurt dökerek yiyebilirsiniz. İkiside güzel.
Gerek yok her sözü laf ile beyana,
Bir bakış bin söz eder, bakıştan anlayana.
Hz.Mevlana
0 yorum:
Yorum Gönder