8 Nisan 2015 Çarşamba

Mor Lahana Salatası
















Mor Lahana Salatası

Malzemeler:
1 adet küçük mor lahana
Sarımsak, tuz, sirke
Zeytinyağ, limon suyu, nar ekşisi
Maydanoz

Lahananın dış kabuklarını soyalım ve atalım. Lahanayı yıkayıp, minik minik doğrayalım ve bir kabın içine alalım. Üzerine tuz ekelim. Tuzla lahanayı, lahananın suyu çıkıncaya kadar, elimizle iyice yoğurarak, lahananın diriliğini giderelim. Başka bir kabın içine sarımsakları ezelim. Limon suyu, nar ekşisi, sirke, sarımsakları ve zeytinyağını karıştırarak sos hazırlayalım, lahananın üstüne dökelim ve hepsini karıştıralım. Maydanozları küçük küçük doğrayıp salatanın üzerini süsleyelim, servis edelim.

Özellikle et yemeklerinin yanına çok yakışan bir salata. Kırmızı ve mor renkli sebze ve meyvelerin iyi bir antioksidan olduğu, bağışıklık sistemini güçlendirdiğini biliyoruz artık. Eğer lahana salatası yiyemem diyorsanız, diğer salataların içine de biraz katarak renklendirebilirsiniz.


Bitkinin güzelliği  tohumunun iyiliğinden,
İnsanın güzelliği ise kalbinin güzelliğinden ileri gelir.




















0 yorum:

Yorum Gönder