6 Nisan 2015 Pazartesi

Mayalı Poğaça



























Mayalı Poğaça

Malzemeler:
2 su bardağı süt
1 su bardağı ayçiçek yağı
6 yemek kaşığı toz şeker
4 çay kaşığı tuz
1 paket yaş maya
6-7 su bardağı un
Peynir

Sütü bir kabın içinde ısıtalım. Çok sıcak olmasın. Ilıkla sıcak arası. İçine şekeri katalım ve mayayı ekleyelim. Sütün içinde maya kabarsın biraz. Hamur yoğuracağımız kabın içine unu koyalım. Unun içine tuzu  ve mayalı sütü ekleyelim. Unu yavaş yavaş sütle beraber yoğurmaya başlayalım. Hamuru güzelce yoğurduktan sonra, yoğurma kabının kapağını kapatalım ve sıcak bir yerde hamur iki katına çıkıncaya kadar bekletelim. Mayalanan hamurdan istediğimiz büyüklükte parçalar alıp yuvarlayarak , yağlı kağıt serilmiş tepsinin içine dizelim. Hamurların ortasını elimizle açıp, kenarlarını yükseltelim ve içine peynirleri yerleştirelim. Fırınımız 175 dereceye ayarlayalım ve fırın ısınıncaya kadar bu şekilde tepsi mayası yapalım. Fırın ısınınca tepsimizi yerleştirip, üstü kızarıncaya kadar pişirelim.

Bu şekilde puf puf poğaçalarınız olsun. Sabah kahvaltı etmeyi sevmeyen çocuklarımıza yanında bir bardak sütle yedirelim. Bizimki fırından yeni çıktı. İnanın yarın akşama kadar tepsi boşalmış olur. 


Anlaşılmak gibi bir derdimiz vardı.
Ne zamanki anlatamadığımızı fark ettik,
İşte o vakit susuşlar dostumuz oldu.
                                             Hz.Mevlana

0 yorum:

Yorum Gönder