12 Nisan 2015 Pazar

Kapalı Pizza ( Calzone )
















Kapalı Pizza ( Calzone )

Malzemeler:
1 su bardağı ılık su
1/2 su bardağı ılık süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı şeker
1/2 tatlı kaşığı tuz
3-4 su bardağı un
İçi için: Sucuk, domates. biber, kaşar peyniri

Pizzayı sevmeyen yoktur herhalde değil mi ? İtalyanlar pizzayı kendileri icat etmiş sanıyorlar ama, yanılıyorlar bence. Birazdan tarifini vermeye çalışacağım pizzayı, annem ekmek yapacağı zaman hamurundan ayırır ve içine bizim istediğimiz içten koyarak pişirirdi. İçine bazen peynirli, bazen patatesli, bazen de kavrulmuş etli harç koyardık. Biz bunun adına kabahamurlu (kabhamırlı) derdik. 
















Yukarıda verdiğim malzemelerle hamurumuzu hazırlayalım önce. Hamur yoğuracağımız kaba unumuzu koyalım, içine diğer malzemeleri ekleyip, iyice yoğurarak ele yapışmayan bir hamur yapalım. Hamurun üstünü kapatarak mayalanması için sıcak bir yere koyalım. Bu arada içine koyacağımız malzemeleri hazırlayalım. Sucuk, domates, biber ve kaşar peynirini küçük küçük doğrayıp içini hazır edelim. Mayalanan hamurdan küçük bir portakal büyüklüğünde parçalar koparalım ve tezgahı unlayalım. Elimizle hamuru açıp bir kenarına iç harcını yayalım ve diğer ucunu üstüne kapatalım ve uçları açılmasın diye iyice bastıralım. Hazırladığımız pizzaları teflon tavada pişirip, sıcak sıcak tüketelim.

0 yorum:

Yorum Gönder