25 Nisan 2015 Cumartesi

Beşiktaş Tatlısı
















Beşiktaş Tatlısı

Malzemeler:
4 su bardağı süt
1.5 su bardağı toz şeker
5 yemek kaşığı un
1 paket kakao ( 50 gr )
1 paket vanilya
1 paket kremşanti
Petibör bisküvi
Hindistan cevizi rendesi
















Tencereye sütü, şekeri, unu, kakaoyu ve vanilyayı koyup çırpma teliyle güzelce çırpalım. Karıştıra karıştıra muhallebi kıvamında pişirelim. Kakaosu ve unu fazla gelecek diye düşünmeyin, katı bir muhallebi olması gerekiyor.

Yuvarlak bir borcamın içine temiz bir poşet veya strech filmle kabın dışına çıkacak şekilde kaplayalım. Bisküvileri soğuk sütle ıslatarak borcamın altına ve kenarlarına dizelim. Hazırladığımız muhallebiyi sıcakken bisküvilerin üstüne dökelim. En üstüne tekrar bisküviyi soğuk süte batırarak bir sıra aha dizip, muhallebinin üstünü tamamen kapatalım. Üstünden poşetin kalanını örterek tatlıyı buzdolabına kaldıralım. Bir gece bekleteceğiz. Servis edeceğimiz zaman tatlının üstündeki poşeti kaldıralım ve servis tabağına ters çevirelim, poşetin tamamını temizleyelim. Kremşantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp, tatlının üstüne ve yanlarına sürelim. Üzerine bolca hindistan cevizi döküp servis edelim.

Bizim evde üç Beşiktaşlı iki Fenerbahçeli var. Fenerbahçelinin biri uzaklarda, gurbet kuşu. Ben evde Beşiktaşlılarla yalnız kaldım.  Bugün onlara güzel bir jest yapayım dedim. Gördüğünüz gibi çok kolay bir tatlı. Tadı da nefis.


Sevmeye değer bir aşk,
Dostluğa değer bir arkadaşlıktan asla vazgeçme.
Ne eksik, ne fazlasını ara ve seni üzenle asla uğraşma.










0 yorum:

Yorum Gönder