22 Ocak 2015 Perşembe

Rumeli Büryan Pilavı

















Rumeli Büryan Pilavı

Malzemeler:
1 kg tavuk baget veya tavuk but
2 su bardağı pirinç
3-3.5 su bardağı tavuk suyu
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet soğan
Tuz, karabiber, kuru nane

Severek yediğim en nefis pilavlardan biri de büryan pilavıdır. Kuzu eti ile de yapılıyor ama tavukla yapılınca daha hafif oluyor. Misafir geldiğinde ana yemek olarak yapılabilir bence. Ve en güzeli de çok pratik ve leziz olması. Hadi yapmaya başlayalım.

Tavuklarımızı güzelce yıkayıp, haşlayalım.Haşlarken suyuna tuz atacağız söylememe gerek yok sanırım. Pirinçleri yıkayıp, süzelim. Bir tencerenin içine sıvıyağı koyalım ve küçük küçük doğradığımız soğanları yağda soteleyelim. Üzerine yıkadığımız pirinçleri ilave edip yağda pirinçleri  biraz çevirelim. Pirinçlerin üstüne karabiber ve bir tutam kuru nane ekip karıştıralım.

Fırın tepsisinin veya borcamın içine önce pirinçleri döküp tepsinin tabanında boşluk kalmayacak şekilde yayalım. Sonra haşladığımız tavukları süzüp pirinçlerin üstüne dizelim ve pirinçlerin üzerine bir parmak geçecek kadar tavuk suyu dökelim. İsterseniz tavuk etlerinin güzel kızarması için üst kısımlarına azıcık sıvıyağla inceltilmiş salça sürebilirsiniz. hazırladığımız tepsiyi fırına sürelim ve 175 derece fırında pilav suyunu çekinceye kadar pişirelim.

Tabi ki yanında bol yeşillikli bir salata olmazsa olmaz.

Bazen sıkıntılar yağmur gibi yağar insanın üzerine. Bazen paradan sıkılırsın, bazen işten sıkılırsın, bazen çevrendekilerden sıkılırsın,bazen sağlıktan sıkılırsın, bazen kendinden sıkılırsın. Ama sabır diyorum yine de sabır. Allahım şimdiye kadar verdiğin sabırlardan ve dayanma gücünden daha fazla sabır diliyorum senden.

Sabret ki herşey hissettiğin kadar derin ve sonsuz olsun,
Sabret ki herşey gönlünce olsun..
                                                                  Hz. Mevlana



0 yorum:

Yorum Gönder