7 Ocak 2015 Çarşamba

Karnıyarık Börek
















Karnıyarık Börek:

Malzemeler:
3 adet yufka
Kaşar peyniri.sucuk
yarım kase su,yarım kase sıvıyağ karışımı

İlk önce bir adet yufkayı masaya seriyoruz, üzerine sıvıyağ ve su karışımından fırçayla sürüyoruz. İkinci yufkayı da aynı şekilde birinci yufkanın  üzerine serip aynı işlemi yapıyoruz. Üçüncü yufkayı da aynı şekilde diğer yufkanın üzerine serip karışımdan sürüyoruz. Yufkaları on iki eşit parçaya bölüyoruz ve her dilimin üstüne kaşar peyniri ve sucuk koyup sigara böreği sarar gibi sarıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz ve kalan sostan üstlerine sürüyoruz. Sürdükten sonra karınlarından bıçak yardımıyla birer çizik atıyoruz. Çizik attığımız yerlere domates dilimi yerleştirip, 175 derecede ısınmış fırında pişiriyoruz.

Önceden hazırlayıp dondurucuya koyabilirsiniz. Aniden gelen misafirleriniz olduğunda hemen pişirebileceğiniz bir tarif. Veya kahvaltılarda canınız börek istediğinde, sıcak sıcak yemek için. Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. Akşam ne pişireceğimi düşünürken mutfağımdan hangi fısıltılar var diye bir bakayım dedim, ve herzaman ki çok pratik ve lezzetli bir deneyimdi. Özellikle çocuklar çok beğendi. Emeğine sağlık teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendiğin için çok teşekkür ederim canım.

      Sil