18 Ocak 2015 Pazar

Sütlaç





















Sütlaç

Malzemeler:
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1 çay bardağı pirinç
2 yemek kaşığı pirinç unu
1 paket vanilya
Tarçın

İlk önce tencerede bir çay bardağı pirinci,  bir su bardağı su ile pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirmeye başlıyoruz, Pirinçler yumuşayınca üzerine süt ve şekeri ekliyoruz. Kaynamaya başlayınca tahminen 15 dk kadar karıştıra karıştıra pişiriyoruz. Daha sonra pirinç ununu bir kabın içinde su ile inceltiyoruz, yani bulamaç haline getiriyoruz. Hazırladığımız pirinç ununu ve vanilyayı da sütün içine ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz. 10- 15  dk sonra muhallebi pişirirken olduğu gibi üstü göz göz olacaktır. O zaman kıvamı gelmiş demektir. Servis tabaklarına bir kepçe yardımıyla döküp, üstüne arzu ederseniz tarçın ile süsleyip servis edebilirsiniz.  

Bu tatlı üç numaralı oğluşumun çok sevdiği bir tatlıdır. Özellikte tencerenin dibini kazımasını çok sever. Sizin çocuklarınız da beğenir umarım.

Demiş ki  Mevlana;
Seni seveni zehir olsa da yut,
Seni sevmeyeni bal olsa da unut....

0 yorum:

Yorum Gönder