13 Ocak 2015 Salı

Hindi Haşlama
















Hindi Haşlama:

Malzemeler:
1 kg hindi kapamalık et
2 adet patates
2 adet havuç
Tereyağ veya margarin
Tuz, su

Hindi etlerini güzelce yıkayalım. Tencereye yağımızı koyalım ve kızdıralım. Çünkü etlerimizi haşlamadan önce mühürleme yapacağız. Kızan yağın içine etleri atalım ve önlü arkalı rengi biraz dönünceye kadar kızartalım. Daha sonra üzerine doğramış olduğumuz patatesleri ve havuçları ekleyelim. Tuzunu atalım ve malzemelerin üstünü geçecek kadar sıcak su koyup orta hararetli ateşte yaklaşık bir saat kadar pişirelim. Etler kemiklerinden ayrılmaya başlamış sa pişirme işlemi tamamlanmıştır.

Servis esnasında üstüne karabiber ekebilirsiniz, limon sıkabilirsiniz. Damak tadınıza bağlı, nasıl isterseniz.

Hindi kapamalık et hazır paketler halinde BİM markette bulunuyor. Ben başka bir markette bulamıyorum. Arzu eden oradan alabilir.

Kusur bulmak için bakma birine,
Bulmak için bakarsan zaten bulursun.
Kusuru örtmeyi marifet edin;
İşte o zaman kusursuz olursun.
                                             Hz.Mevlana

0 yorum:

Yorum Gönder