10 Ocak 2015 Cumartesi

Pizza






























Pizza

Malzemeler:
8 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı su
1 su bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı domates salçası
Sucuk, sosis,kaşar peyniri, domates
Bir tutam kekik

Pizzamıza ilk önce hamurunu yoğurarak başlayalım. Hamur yoğurma kabına unu alalım. İçine yumurtayı kıralım. tuz ve şekeri ekleyelim. Mayayı unun üstüne serpelim ve sıvı malzemeler yardımıyla iyice yoğurarak, mayalı bir hamur elde edelim.Kabın üstünü örtüp mayalanmaya bırakalım. Bu hamurdan iki büyük fırın tepsisi hamur elde ediliyor.

Hamurumuz mayalanırken, sucuk ve sosisleri ince ince doğrayalım. Domatesleri de ince ince doğrayalım. Fırın tepsilerini katı yağ ile yağlayalım. Bu esnada hamurumuz mayalanmış olacaktır. hamuru ortadan ikiye bölelim ve fırın tepsisinin içine elimizle bastırarak yayalım. Kenarlarını tepsinin kenarlarına doğru biraz yükseltelim Salçayı sulandırıp içine azıcık kuru kekik katalım ve hamurun üstüne her yerine denk gelecek şekilde sürelim ve bir çatal yardımıyla hamurun üstüne delikler açalım. Üzerine sucuk, sosis ve domatesleri dizelim. En üstüne rendelenmiş kaşar peyniri serpelim ve 175 derece fırında pişirelim.

Dilerseniz üst malzemesini biber,mısır, ton balığı gibi malzemelerle çeşitlendirebilirsiniz. Ya da sadece peynirle yapabilirsiniz. Ben bazen evdeki çeşitli peynirler ve domatesle de yapıyorum. Bu tamamen sizin zevkinize kalmış.

Afiyet olsun.





0 yorum:

Yorum Gönder