23 Ocak 2015 Cuma

Tahinli Kek
















Tahinli Kek

Malzemeler:
3 adet yumurta ( oda ısısında )
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı tahin
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Bugün size bir dilimi ile asla yetinmeyeceğiniz bir tarif vermek istiyorum. Tahin biliyorsunuz bağışıklık sistemini güçlendiren ve kansızlığa iyi gelen bir besin. Tahini seviyorsanız mutlaka deneyin derim. Hem çocuklarımıza sağlıklı besinler yedirmemiz gerekiyor değil mi? Hadi yapalım.

Klasik kek tarifleri gibi ilk önce yumurtaları iyice köpürünceye kadar mikserle veya çırpma teli ile çırpıyoruz. Sonra şekeri ilave edip beyazlaşıncaya kadar çırpmaya devam ediyoruz. İçine sıvı malzemeleri ekliyoruz. Süt ve sıvıyağ ile güzelce çırpıyoruz. Un, kabartma tozu ve vanilyayı bir kapta harmanlayıp, sıvı malzemenin içine katıyoruz ve karıştırıyoruz.En son içine iki yemek kaşığı tahini ekleyip, kek hamuruyla karıştırıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş  fırın kabına döküp, üzerine kalan tahini gezdiriyoruz ve tahinlerin üstüne gelecek şekilde elimizle toz şeker ekiyoruz. 175 derece fırında pişiyoruz. Bir kürdan yardımıyla içinin pişip pişmediğine kontrol ediyoruz. Kürdan temiz çıktıysa pişmiş demektir.

Eğer sizi üzen kişilere hala selam verebiliyorsanız,
Bu vicdanınızın sadakasıdır....
                                                          Hz.Mevlana

0 yorum:

Yorum Gönder