8 Ocak 2015 Perşembe

Dereotlu Kurabiye
















Dereotlu Kurabiye

Malzemeler:
2 yumurta birinin   (sarısı üstüne sürülecek )
125 gr eritilmiş margarin
1 çay bardağı ayçiçek yağı
3 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu ( ben dr.oetker'in susamlı-mahlepli kabartma tozunu kullandım.)
3.5 - 4 su bardağı un
Yarım demet ince kıyılmış dereotu
İçi için ezilmiş beyaz peynir

İlk önce eritilmiş ve ılık hale gelmiş yağın içine yumurta, yoğurt, sıvıyağ, tuz ve şekeri katıp iyice çırpıyoruz.Daha sonra unu ve kabartma tozunu eklemeye başlıyoruz. Kurabiye hamuru kıvamına gelinceye kadar kontrollü bir şekilde unumuzu ekliyoruz. En son içine dereotlarını ekleyip yoğurma işlemini bitiriyoruz. Hamurumuzdan poğaça yapar gibi parçalar alıp elimizde veya tezgahta açtıktan sonra içine ezilmiş peynir koyup, ağzını kapatıp yuvarlıyoruz ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz. Bu şekilde hamurların hepsini bitirdikten sonra, üstlerine ayırmış olduğumuz yumurta sarısından sürüp, 175 derece fırında pişiriyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder