5 Aralık 2015 Cumartesi

Ekşili Tavuk


































Ekşili Tavuk

Malzemeler:
1 tane tavuk
1 adet limon
7-8 diş dövülmüş sarımsak
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı zeytinyağ
4-5 su bardağı tavuk suyu
Tuz, karabiber


Bugün sizlerle tam bir şifa deposu olan ekşili tavuk yemeğini paylaşmak istiyorum. Önümüzden gelen kış malum,kış hastalıkları kapımızda. Vücudumuzun dirençli olması lazım. Onun için bu vereceğim tarifi denemenizi tavsiye ederim. 

Öncelikle tavuğumuzu güzelce temizleyelim ve tuzunu atarak etleri iyice yumuşayıncaya kadar haşlayalım. İster düdüklüde, ister normal tencerede siz nasıl isterseniz. Soğuyunca etlerini kemiklerinden ayıklayıp, etlerini didikleyelim. Öte yandan sosunu hazırlayalım.

Tencereye yağı koyalım, yağ kızınca içine etleri atıp biraz kavuralım. Kavrulunca etleri tavadan alalaım. Aynı yağın içine unu ekleyelim, un kokusu gidinceye kadar iyice kavuralım. Salçayı da ekleyip ikisini kavuralım. Tavuğun suyundan kepçe ile azar azar kavurduğumuz salçayla unun içine dökelim, karıştırarak topaklanmasını önleyelim. Tavuk suyunun kalanını katıp, sürekli karıştırarak kaynatalım. Kaynayınca içine tavuk etlerini, sarımsağı, karabiberi ve limon suyunu katalım. Tuzunu kendiniz ayarlayın artık, çünkü tavuk suyuda tuzlu olacaktır. Hepsini ağır ateşte 10-15 dk kadar pişirin. Tencerenin kapağını kapatın, demlenmeye bırakın. Demlenirken tavuk ekşisini ve sarımsağını iyice alacaktır.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun efendim. Beğeneceğinizi umarım. Yorumlarınız bekliyorum.




0 yorum:

Yorum Gönder