19 Aralık 2015 Cumartesi

Koza Mantısı





























Koza Mantısı

Malzemeler:
3 adet yufka
150 gr kıyma
1 adet soğan
2 adet yeşil biber
2 adet domates
1 kase sarımsaklı yoğurt
Tuz, karabiber
1 yemek kaşığı salça 
Zeytinyağ
Bir tutam maydanoz

Bazı yemekler basittir, ama tadı da , görünüşü de güzeldir. Bu yemeklerden biri de koza mantısı. Yapımı her ne kadar zor gibi görünse de, toplam bir saat içinde hazırlayabilirsiniz. Hadi yapalım

Yufkaları üst üste koyup önce ikiye ,sonra dörde kesin. Sigara böreği keser gibi üçgenler kesin, yufkaları sekize bölebilirsiniz veya daha küçük kesebilirsiniz. Sonra bu yufkaları bir bibet yardımıyla saralım, uçları açılmasın diye suya batıralım. Yufkaların hepsini bu şekilde yapıp hazırlayalım. Tavaya zeytinyağı koyalım, kızınca yufkaları kızartalım, kağıt havlu serilmiş bir tabağa alalım, fazla yağını alsın.

Şimdi kıymalı harcımızı yapalım. Tavaya zeytinyağı koyalım, kızınca yemeklik doğranmış soğanı katalım, pembeleşinceye kadar kavuralım. Soğanlar pembeleşince kıymayı ekleyelim, tuzunu, salçasını ekleyelim, kıymayı da kavuralım, içine doğranmış biberleri ve domatesleri atalım hepsini iyice pişirelim, karabiberini katıp ocaktan alalım.

Yufkaları sunum tabağına alalım, önce sarımsaklı yoğurdu üstüne dökelim, sonra kıymalı harcı dökelim, maydanoz yapraklarıyla süsleyip servis edelim.























0 yorum:

Yorum Gönder