16 Aralık 2015 Çarşamba

Pilavlı Tas Kebabı


































Pilavlı Tas Kebabı

Malzemeler:
Yarım kg kuşbaşı dana eti
1 büyük boy soğan
2 adet biber
2 adet domates
Yarım çay bardağı zeytinyağ
Tuz, karabiber
2 su bardağı pirinç
Bugün sizlerle hem pilav, hem tas kebabının ikisinin birarada olduğu nefis bir yemek paylaşmak istiyorum. Bu yemek bana göre bir şölen. Yemekten çok keyif alıyorum. Yanında güzel bir salata ile nefis bir akşam yemeği.

İlk önce pirincin üstüne bir tatlı kaşığı tuz ekelim ve kaynar su ile ıslatalım. En az yarım saat ıslansın.

Kebabı hazırlamak için tencereye yağı koyalım, kızınca içine etleri atalım ve kokusu gidinceye kadar kavuralım. Soğanları ve biberi yemeklik doğrayıp etlerle birlikte pişirelim. Daha sonra domatesleri küp küp doğrayıp etlerin içine atalım. Tuzunu, karabiberini ekleyip, domatesler yumuşayıncaya kadar kavuralım. Tencereye iki su bardağı su ekleyip, etler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Bu aşamada düdüklü tencereden faydalanabilirsiniz.

Pişen etlerin suyunu süzüp küçük bir kabın içine alalım ve pilavı pişireceğimiz tencerenin ortasına etlerle birlikte ters kapatalım. Pirinçleri iyice yıkayıp, yukarıda görüldüğü gibi ortadaki tasın etrafına yayalım. Etin suyunu da pirinçlerin üzerine eşit şeklide döküp , tencerenin kapağını kapatalım ve pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirelim.

Servis ederken tası pilavların şeklini bozmamaya gayret ederek çıkaralım ve servis edelim.




0 yorum:

Yorum Gönder