17 Aralık 2015 Perşembe

Zebra Kek


































Zebra Kek

Malzemeler:
4 adet yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
2.5 - 3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao

Sizinle güzel bir kek yapalım mı ?

Kek hamurunu hazırlayacağımız kabın içine yumurtaları kıralım, mikserle iyice çırpalım. Sonra şekeri ilave edelim, ikisini iyice çırpalım ve sıvı malzemeleri yani yağ ile sütü katalım, hepsini iyice karıştıralım.Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim. Un kıvamını kendiniz ayarlayabilirsiniz, normal kek kıvamında akışkan bir hamur olmalı.

Şimdi ikinci aşamaya geçelim. Hamurun yarısını ayırıp kakao ekleyip, kakaoyu hamura iyice yedirelim.

Yuvarlak borcam veya yuvarlak bir fırın tepsisini yağlayalım. Tepsinin tam ortasından başlayarak yarım kepçe sade kek hamurunu dökün, onun üstüne yarım kepçe kakaolu hamurdan dökün. Bu sırayı takip ederek hamuru bitirin. Hamur üstten döküldükçe tepsinin yanlarına doğru genişleyecek ve çizgi çizgi yayılacaktır. Hamurun üstünü kürdanla yukarıda görüldüğü gibi şekiller vererek 175 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 45 - 50 dk pişirin. Pişip pişmediğini kürdan testiyle anlayabilirsiniz.

Kekinizi kestiğinizde çok hoş bir görüntü karşılayacak sizleri. İsterseniz üzerine çikolata sosu döküp kekinizi nefis bir pastaya dönüştürebilirsiniz. Mutfakta yaratıcılık bitmez hanımlar, yeter ki yapmak isteyelim.





















0 yorum:

Yorum Gönder