22 Aralık 2015 Salı

Kandil Simidi





























Kandil Simidi

Malzemeler:
200 gr margarin veya tereyağ
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta ( sarısı içine, beyazı dışına )
3 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
2 yemek kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz 
2 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
Susam
4- 5 bardak un


Margarini veya tereyağını eritip, ılımaya bırakalım. İçine yumurta sarılarını, sıvıyağı ,yoğurdu, sirkeyi, toz şekeri, tuzu ve mahlepi ekleyip hepsini iyice karıştıralım. Unu ve kabartma tozunu ekleyelim. Unu yavaş yavaş ekleyelim, elimize yapışmayan tok bir hamur olana kadar un katalım. Hamuru 15 -20 dk dinlendirelim. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle uzunlamasına açalım, iki ucunu birleştirip, önce yumurta beyazına, sonra susama batırıp, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirelim.

Biliyorsunuz bugün çok güzel bir gün. Varlığıyla bütün kainatı şereflendiren Peygamber Efendimiz (s.a.v.)'in doğum gecesi. Allahım bizleri onun şefaatine layık olmayı ve onun sancağı altında cennetine kabul etmeyi nasip eder inşallah. 

Ben de bugünün anısına sizler için kendimce kandil simidi yaptım. Umarım beğenirsiniz. 



0 yorum:

Yorum Gönder