11 Temmuz 2015 Cumartesi



























Yumurtalı Patlıcan ( Badılcan ) Kavurması

Malzemeler:
Yarım kg ince uzun patlıcan
1 adet orta boy soğan
2 adet domates
2 adet biber
1 tatlı kaşığı pul biber
3 adet yumurta
Zeytinyağ

Bugün sizlerle çok güzel bir Muğla yemeği paylaşmak istiyorum. Acil durum yemeklerimden biridir. İlk yaptığımda eşim bu nasıl bir yemek diye tatmak istememişti. Ama şimdi severek yiyor. Bu yemeği çok yapmayacaksınız, azıcık yapıp sıcak sıcak yiyeceksiniz. Bir de yanında acı biber olursa, ohhhh tadına doyulmaz. 

Bu yemeğin bazı püf noktaları var. Her ne kadar zeytinyağlı yemekler basit gibi görünse de doğru yapılmazsa hiç de güzel olmaz. Hadi yemeğimizi yapmaya başlayalım.

İlkönce patlıcanları küçük küçük doğrayıp tuzlu suyun içine koyalım, acısını çıkaralım. Acısı çıkınca yıkayalım ve süzelim. Tavaya zeytinyağını normal yemek yapacak kadar koyalım, kızınca içine yemeklik doğranmış soğanları atalım ve kavuralım. Soğanların üstüne patlıcanları ve tuzunu atıp karıştıralım tavanın kapağını kapatalım. Patlıcan çabuk pişen bir sebze olduğu için fazla karıştırmaya gerek yok. Bu şekilde on dakika kadar rengi sararıncaya kadar kavuralım. Bu arada domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayalım. Biberlerinde çekirdeklerini çıkartıp küçük küçük doğrayalım. Sararan patlıcanların üstüne domates ve biberleri ekleyelim. Bu yemeğin püf noktası bu, patlıcanlar sarardıktan sonra domates ve biberler katılacak. Pul biberi de ekleyip hepsini karıştıralım ve kapağını kapatalım. Çok sık karıştırmadan pişirelim. Hepsi pişince yumurtaları patlıcanların içine kıralım ve yumurtalar pişinceye kadar bekleyelim. 

Amma da uzun anlattın diyeceksiniz şimdi. Bu işler böyle şekerler, basit gibi görünen yemekler de emek ister.

Başka şehirlerden olan arkadaşlarım yumurtayla, patlıcan olur mu hiç diyorlar. Deneyin ve görün derim.




0 yorum:

Yorum Gönder