30 Temmuz 2015 Perşembe

Karışık Kızartma Dolması



































Karışık Kızartma Dolması

Malzemeler
10 adet dolmalık biber
2 adet patlıcan
2 adet kabak
2 adet patates
3 orta boy domates
2-3 diş sarımsak
Zeytinyağ, tuz, yoğurt


Yaz yemeklerine devam. Havalar çok sıcak, serin bir şeyler yemek lazım. Kızartmayı fazla tüketmemek lazımsa da arada sırada yemek güzel oluyor. Hem soslusu, hem de yoğurtlusu mükemmel bir yaz yemeği. 
Sebzeleri yıkayalım. Patateslerin kabuklarını soyalım ve sebzelerin hepsini küp küp doğrayalım. Derin bir tencereye yağı koyalım, doğranmış sebzeleri kızartalım. Dolmalık biberlerin tepesini alalım ve onları da kızartalım. Hepsini iyice soğutalım. Tencerede kalan yağın içine doğranmış domatesleri atalım. Bir diş sarımsak dövüp içine atalım, tuzunu ekelim, yumuşayıncaya kadar pişirelim. Yoğurdun içine tuz ve bir diş sarımsak dövüp karıştıralım. Kızarttığımız sebzelerle yoğurdu harmanlayalım. Dolmalık biberlerin içini yoğurtlu kızartmalarla iyice dolduralım. Servis tabağının tabanına domates sos ile kaplayıp, biberleri dizelim. Kalan sostan birer kaşık dolmaların üstüne döküp, servis edelim.

Ben dolmalık biberleri küçük küçük aldım. İçlerini doldurunca tombiş tombiş oldular. Sizde deneyin isterseniz. Yorumlarınızı bekliyorum. :) 












0 yorum:

Yorum Gönder