27 Temmuz 2015 Pazartesi

Taze Fasulye Yoğurtlaması



























Taze Fasulye Yoğurtlaması

Malzemeler:
Yarım kg taze fasulye
6- 7 adet taze yeşil ve kırmızı biber
4 adet orta boy domates
2 diş sarımsak
Zeytinyağ, tuz

Havalar sıcak, insanın canı sıcak birşeyler yemek istemiyor. Yaz akşamlarında en güzel yemek salatalar veya hafif yemekler. Yaz sebzeleri de olanca güzelliği ve bolluğuyla pazarlarda boy gösteriyor artık. Bunlardan biri de taze fasulye. En çok sevdiğim sebzelerden biri. Hadi yemeğimizi yapalım.

Önce fasulyeleri temizleyelim ve yemeklik doğrayalım. Bir tencereye alalım ve tuzlu suda haşlayalım. Haşladıktan sonra süzüp, üstünden su gezdirelim ve soğumasını bekleyelim. Öte yandan biberleri üçe dörde bölüp çok az yağda kızartıp bir tabağa alalım. Aynı yağın içinde fasulyeleri de azıcık kavuralım. Domateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayalım ve  başka bir tavanın içinde az zeytinyağı ile eriyinceye kadar pişirelim. Tuz atmayı unutmayalım. Servis tabağına aldığımız biber ve fasulyelerin üstüne döküp hepsini karıştıralım. İyice soğuyunca sarımsaklı yoğurt yapıp üstüne dökelim.


0 yorum:

Yorum Gönder