2 Temmuz 2015 Perşembe

Girit Kabağı Dolması



























Girit Kabağı Dolması

1 kg girit kabağı
250 gr dana kıyma
1 su bardağı pirinç
1 adet soğan
1 tutam maydanoz
Zeytinyağ, tuz
2 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı karabiber
1/2 tatlı kaşığı kimyon
Domates, biber

Girit kabağı dolması biz Egelilerin sevdiği yemeklerden biridir. Ben tadını da çok severim, görselliğinide. Sadece dolması olmaz elbette, değişik yemekler, değişik sunumlar yapılabilir. Önümüz yaz değişik tariflerde yaparız inşallah. Şimdi dolmamızı yapalım.

İlkönce iç harcını hazırlayalım. Kıymanın içine soğanı rendeleyelim. Pirinci, küçük küçük doğradığımız maydanozları, bir kaşık salçayı, tuzunu, karabiberi, kimyonu ve dilerseniz azıcık kuru reyhanı ekleyip, yarım çay bardağı kadar su ilavesiyle hepsini karıştıralım.

Kabakların üstünden bir kapak alalım ve içlerini oyalım. Kıymalı harcımızdan içlerine  fazla sıkıştırmadan dolduralım ve kabakların etrafını birkaç yerinden kürdan ile delelim. Bunu yapmamızın sebebi, diğer kabaklar gibi ince olmadığı için içine daha çok harç koyacağız. Pişerken içi diri kalmasın diye birkaç yerinden delersek daha güzel pişer.

Eğer iç harç artarsa benim yaptığım gibi evde bulunan domates biberlerin içini doldurabilirsiniz. Doldurduğumuz malzemeleri tencereye dizelim ve salçalı su hazırlayıp, dolmaların yarısına gelecek kadar su koyalım. Orta harlı ateşte pişirelim.














0 yorum:

Yorum Gönder