29 Temmuz 2015 Çarşamba

Milföylü Elmalı Strudel



























Milföylü Elmalı Strudel

Malzemeler:
5 adet milföy 
2 adet elma
1 çay bardağı sarı kuru üzüm
3 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tarçın
Pudra şekeri

Sizlerle ister sıcak içeceklerin, isterseniz soğuk içeceklerin yanında yiyebileceğiniz nefis bir tarif paylaşmak istiyorum. Hani canınız tatlı ister, ama şerbetli olsun istemezsiniz, sütlü olsun istemezsiniz. Hem hafif olsun, hem tatlı olsun dersiniz. İşte strudel tam böyle bir tatlı. Aslında özel bir hamuru var. Ama biz işin kolayına kaçalım biraz. Şipşak hazırlayalım. Diğerini başka zaman yaparız.  Havalar biraz serinlesin, o zaman yapalım. Zira mutfak ateş topu gibi.  :)

Milföyleri dışarıda çözdürelim. Buzu iyice gitsin. Ben beş tane milföy demiştim ya, onlar biliyorsunuz uzun uzun, ortadan bölünce on adet olacak. Milföyler çözülürken biz elmalı harcımızı hazırlayalım. Elmaların kabuklarını soyup, küçük küçük küp şeklinde doğrayalım. Tavaya elmaları, kuru üzümü ve şekeri koyalım. Elmalar suyunu salıp yumuşayıncaya pişirelim. Suyunu çekince altını kapatalım, tarçını ekleyip karıştıralım ve soğumaya bırakalım. İyice soğusun. Milföyleri ortadan ek yerlerinden kesip ortalarına bir kaşık elmalı harçtan koyalım ve kapatalım, kenarlarını çatalla bastırarak kapatalım. Malzemenin hepsini bu şekilde yaparak bitirelim. Fırın tepsisine dizelim ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirelim. İyice soğuyunca üzerine pudra şekeri ekip servis edelim.

Elma, kuru üzüm ve tarçın üçlüsünün muhteşem düeti ve milföyün çıtır çıtır ağızda dağılan tadı mükemmel ötesi.











0 yorum:

Yorum Gönder