25 Ocak 2017 Çarşamba

Kıtır Kek






























Kıtır Kek

Malzemeler:
3 adet yumurta ( oda ısısında )
1 su bardağı şeker
1 su bardağı zeytinyağ veya sıvıyağ
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı karışık kuru meyve
İsterseniz ceviz, fındık 

Merhaba canlarım.
Bugün sizlerle kekle kurabiye karışımı bisküvi kıtırlığında bir tat paylaşacağım.
Nasıl tarif ettim ama. Yiyince bana hak vereceksiniz. Bu dediğim hepsi bu tarifte birleşiyor. Hem de uzun süre dayanıyor. Çünkü çifte kavrulmuş.
Hadi yapımını anlatayım şimdi.





Önce yumurtaları ve şekeri mikserle güzelce köpürünceye kadar çırpalım. Yağı ekleyip çırpmaya devam edelim.
İçine unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip karıştıralım.
Bu aşamada içine kuruyemişleri katıp karıştıralım. İsterseniz içine ceviz ve fındıkta ekleyebilirsiniz.
Fırını 175 derecede ısıtalım.
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine keki dökelim. Hamur biraz katı bir hamur olacağı için tepsiye dökünce spatula ile düzeltelim.
Isınan fırına tepsiyi koyup kekin üstü pembeleşinceye pişirelim. Kek piştikten sonra fırında 15 dakika dinlendirelim. 
Dinlenen keki bıçakla çok büyük olmayan dilimlere ayıralım. Kekin altı üste gelecek şekilde tekrar tepsiye yerleştirelim. Yeniden 175 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika kadar daha pişirelim.
Soğuyunca kavanoza koyup uzun süre saklayabilirsiniz. İlk günkü tazeliğini koruyacaktır.
Ağzınızda dağılan nefis bir tat. Denemenizi tavsiye ederim.



0 yorum:

Yorum Gönder