Üç Renkli Patates Salatası
Malzemeler:
6 adet haşlanmış patates
2 adet sarı havuç
1/4 adet mor lahana
Maydanoz, dereotu
Tuz, limon suyu, zeytinyağ
- Öncelikle salatanın içine katacağımız malzemeleri hazırlayalım.
- Havuçların kabuğunu soyup rendenin ince kısmında rendeleyelim.
- Mor lahanayı da aynı şekilde rendeleyelim.
- Maydanozu ve dereotunu küçük küçük doğrayalım.
- Haşlanan patatesler henüz sıcakken kabuklarını soyup rendeleyelim. Ağız tadınıza göre içine tuz, limon suyu ve zeytinyağ karıştırıp üçe bölelim.
- Bir kısmının içine havuç, bir kısmının içine lahana, bir kısmının içine maydanoz ve dereotu koyup karıştıralım.
- Malzemelerin hepsini yuvarlak bir kabın içine sırayla yerleştirelim.
- Buzdolabında 4-5 saat kadar dinlendirip, servis tabağına ters çevirerek alıp servis edelim.
- İsterseniz üstüne sarımsaklı yoğurt dökerek, isterseniz kornişon turşuyla servis edebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder