18 Temmuz 2015 Cumartesi

Portakallı Revani



























Portakallı Revani

Malzemeler:
3 yumurta
1.5 su bardağı şeker
2 çay bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı selva portakallı irmik
1.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

Şerbeti:
3.5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu

Tatlımıza önce şerbetini yaparak başlayalım. Bir tencereye suyu ve şekeri koyalım. Şeker eriyene kadar karıştırarak kaynatalım. 10 dakika kadar kaynayınca içine limonu ekleyip bir taşım kaynatalım ve altını kapatarak ılımaya bırakalım.

Revani için bir kabın içine yumurtaları kıralım, içine şekeri ekleyerek mikserle çırpalım. Kek yapar gibi önce sıvı malzemeleri koyalım, sonra kuru malzemeleri koyup hepsini iyice karıştıralım. Yağlanmış tepsiye dökerek önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40- 45 dakika kadar üstü kızarıncaya kadar pişirelim. Pişen revaniyi fırından alıp ilk sıcaklığı geçinceye kadar birkaç dakika bekleyelim ve ılık şurubu üstüne dökelim. Soğuyunca dilimleyip servis edelim.

Şeker bayramında bir tatlı tarifi vermezsek olmazdı değil mi? Bu tatlıyı Selva Portakallı İrmik paketinin üzerinde yazdığı gibi aynen yaptım. Sonuç çok güzeldi. Çok hafif, portakallı aromalı bir tatlı oldu. 

Bütün günlerimiz  sevdiklerimizle, bayram tadında olsun inşallah...

0 yorum:

Yorum Gönder