2 Ocak 2015 Cuma

Pancar Kavurması
















Öncelikle bütün İslam aleminin ve din kardeşlerimin Mevlid Kandilini kutlarım. Hepinize hayırlı ve bol dualı günler dilerim. Rabbimin kapısı herkese açıktır bilirim, kullarını geri çevirmez, inşallah bu mübarek gecede ettiğimiz duaları kabul eder. Bol bol dua edelim arkadaşlar.

 Bugünlerde Muğla o kadar çok soğuk ki anlatamam. Yukarıdaki dağlara kar yağmış, soğuğuda bize gelmiş. Günlerdir süren yağmur ve fırtınadan sonra, şimdi de soğuk. Allah yardımcımız olsun.

Şimdi de tarifimize geçelim artık ne dersiniz. Denemeyenlere garip gelebilir ama deneyin pişman olmayacaksınız.

Malzemeler:
1 kg pancar
1 orta boy soğan
Zeytinyağ,tuz
Varsa bir tane kuru biber

Pancarların kabuklarını güzelce yıkayıp, ortadan ikiye bölelim ve yumuşayıncaya kadar haşlayalım. Daha sonra süzelim ve soğumasını bekleyelim. Soğuyunca kabuklarını soyup, küçük küçük çintelim, yani küp küp doğrayalım. Tencereye zeytinyağı koyalım kızınca, küçük küçük doğradığımız soğanları atalım ve kavuralım, rengi dönmeye başlayınca pancarları ilave edelim,tuzunu atalım ve  orta ateşte pişirelim.


0 yorum:

Yorum Gönder