28 Ocak 2015 Çarşamba

Kuru Biber Ekşilemesi
















Kuru Biber Ekşilemesi

Malzemeler:
Kurutulmuş biber
Salça, tuz, sarımsak, limon suyu
Zeytinyağ, bir adet soğan

Kuru biberleri tencereye alıp suyla yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz. Haşlandıktan sonra soğutup, çekirdeklerini çıkartıyoruz ve ikiye , üçe bölüyoruz. Tavaya zeytinyağ koyuyoruz, kızınca içine bir adet soğanı küçük küçük doğrayıp rengi dönünceye kadar çeviriyoruz. Soğanların içine bir kaşık salça ile biberleri atıyoruz ve tuzunu ekleyip biraz kavuruyoruz. Kavurduktan sonra üzerine çıkacak kadar su ve limon suyu ekliyoruz , suyunu biraz çekinceye kadar pişiriyoruz. Pişirdikten sonra dövülmüş sarımsak ekleyip tavanın kapağını kapatıyoruz demlenmeye bırakıyoruz. Soğuyunca servis ediyoruz.

Mevlana der ki;
Bazen bitmek bilmeyen dertler yağmur olur üstüne yağar,
Ama unutma ki, rengarenk gökkuşağı yağmurdan sonra çıkar.




0 yorum:

Yorum Gönder