Fırında Patlıcan Musakka
Malzemeler:
1 kg patlıcan
250-300 gr kadar dana kıyma
1 adet soğan
Domates, yeşilbiber, patates
Zeytinyağ
Tuz, karabiber
Bugün sizlerle çok nefis bir yemek tarifi paylaşmak istiyorum. Yapımı çok basit. İlk önce patlıcanları yıkayıp uzunluğuna göre ikiye veya üçe bölüp,yanlarından şeritler keselim ve tuzlu suda ıslatalım. Acısı çıksın biraz. Acısı çıktıktan sonra, tavaya zeytinyağ koyalım, yağ kızınca patlıcanları kızartıp fırında pişireceğimiz kabın içine koyalım. Eğer içine patates koymak istiyorsanız, patatesleri elma dilimi şeklinde kesip kızartalım, patlıcanların arasına dizelim.
Tavada kalan yağın içine kıymamızı alalım rengi dönünceye kadar yağla beraber kavuralım. Rengi dönmeye başlayınca yemeklik doğranmış soğanları ve küçük küçük doğranmış biberleri kıymanın içine atalım, tuzunu, karabiberini ekleyip hepsini birlikte güzelce kavuralım. Patlıcanların üzerine önce domates dilimlerini dizelim sonra kıymalı harcı patlıcanların üstüne dökelim. Salçalı su yapıp hepsinin üzerine gezdirelim ve 180 derecede ısıtılmış fırında suyunu çekinceye kadar pişirelim. Yanında güzel bir pilav ve salatayla sizce de güzel olmaz mı?
" Eyvallah "
Ne güzel bir sözdür.
Bazen kabulleniş,
Bazen boş veriş,
Bazen de yol veriş.
Ama sonunda hep bir rahata eriş.
Tavada kalan yağın içine kıymamızı alalım rengi dönünceye kadar yağla beraber kavuralım. Rengi dönmeye başlayınca yemeklik doğranmış soğanları ve küçük küçük doğranmış biberleri kıymanın içine atalım, tuzunu, karabiberini ekleyip hepsini birlikte güzelce kavuralım. Patlıcanların üzerine önce domates dilimlerini dizelim sonra kıymalı harcı patlıcanların üstüne dökelim. Salçalı su yapıp hepsinin üzerine gezdirelim ve 180 derecede ısıtılmış fırında suyunu çekinceye kadar pişirelim. Yanında güzel bir pilav ve salatayla sizce de güzel olmaz mı?
" Eyvallah "
Ne güzel bir sözdür.
Bazen kabulleniş,
Bazen boş veriş,
Bazen de yol veriş.
Ama sonunda hep bir rahata eriş.
0 yorum:
Yorum Gönder