7 Nisan 2015 Salı

Kırma Tavuk Kebabı
















Kırma Tavuk Kebabı

Malzemeler;
1 kg tavuk eti
3 adet soğan
Taze biber yeşil veya kırmızı ( acı olursa daha güzel olur )
Tereyağ
Tuz, karabiber, kimyon

Bugün sizlere Osmanlı döneminde padişahlara yapılan özel bir yemek tarifi vermek istiyorum. Ben de bir tv programında seyretmiştim ve hemen denedim. Sonuç mu ? Güzeldi inanın.

Tavuğumuzu güzelce yıkayalım. Bütünse parçalara ayıralım. Soğanların iki tanesini rendeleyip, suyunu çıkaralım. Bir kabın içine tavukları alalım ve üzerine soğan suyunu dökelim, tuz ekleyelim ve hepsini karıştıralım. Bu şekilde sosuyla birlikte 15-20 dakika kadar bekletelim. Bu sürenin sonunda sosunu su ile iyice yıkayıp, tavuk etlerini kurulayalım. Tavaya tereyağ koyalım kızınca içine tavuk etlerini atıp, hertarafını güzelce kızartalım. Kızaran tavukların içine yemeklik doğradığımız soğan ve biberleri katalım. Tuzunu, karabiberi ve kimyonu ekleyip, tavukların üstüne çıkacak kadar sıcak su  katalım ve az harlı ateşte, suyunu çekinceye kadar pişirelim. Servis ederken üzerine maydanoz doğrayıp, serperek servis edebilirsiniz.


Durulduğu zamanlar olur insanın,
Yorulduğu zamanlar olduğu gibi.
Ama ömür götüren, kırıldığı zamanlardır.

0 yorum:

Yorum Gönder